Пісня Пісень

Пісня Пісень, - книга складається з 8-ми глав і приписувана Соломону. По властивості Єврейської мови подібну назву означає найвищий ступінь пісні; в значенні ейфорію вживаються також такі вирази: раб рабів, Святая Святих, суєта суєт. Таким чином Пісня Пісень - значить: пречудова пісня, піднесеного пісня. Вона містить в собі таємничий сенс. Під символом чистої любові, яку висловлюють один до одного наречений і наречена, книга Пісня Пісень висловлює ту високу любов, що Господь Ісус Христос полюбив Свою Церкву і то полум'яне прагнення до з'єднання з Господом, яке живить всяка душа істинно віруюча і любляча Його. Преосвященний митрополит Філарет у своїй Церковно бібл. Історії з приводу зазначеного зауважує наступне: "Це опис нареченого-брата і нареченої-сестри, царя, пасе стада, і цариці, стригучої виноград, обпаленої сонцем, пограбованої і пораненої правоохоронцями міста, страшною в самій красі своєї, бо ж не може бути шлюбний піснею Соломона, то, без сумніву, є зображення таємничого союзу Месії-Христа з Церквою, неодноразово представленого в свящ. Письмі під таким символом ". Такий погляд дійсно має тверде для себе основу і в самій книзі Пісня Пісень і в різних інших подібних місцях свящ. Письма, що зображують таємничий союз Христа з Церквою, і в свідоцтві церковного переказу.

Біблія. Старий і Новий заповіти. Сіноідальний переклад. Біблійна енциклопедія. . арх. Никифор. 1891.